Vælg cykel efter hvor du kører mest

25 marts 2022
Lotte Hindsberg

advertorial

Står du og skal have en ny cykel, har du mange muligheder at vælge i mellem, og det kan være fristende at vælge en, der ser smart ud, frem for en som passer til det, du primært skal bruge den til. Hvis du skæver til cyklister der sidder mange timer dagligt på en cykel, vil du opleve at de ofte har mere end en cykel, så de kan skifte alt efter hvad de skal. Du kan få råd og vejledning af www.time2bike.dk hvis du har brug for hjælp.

Start derfor først med at få afklaret dit behov. Hvad skal du bruge cyklen til? Skal du blot til og fra stationen og hjem eller ud og købe ind er det f.eks. en citybike, du skal have. Skal du ud og cykle langt på landeveje, er det en racer og skal du ud og køre i skoven, er det en mountainbike du skal købe. 

Time2bike, mountainbike, citybike, racercykel

Valg af cykel

Når du har fundet ud af dit behov og hvilken type cykel du skal have, er det næste at kigge på de forskellige typer indenfor katagorien. Er det en racercykel du skal have, er det blandt andet letheden du skal have fokus på og antal af gear. Husk jo flere gear, jo mere skal der renses og vaskes. Det samme gælder også, hvis det er en citybike du skal have. Vælg her en med få gear og et ordentligt steel. 

Uanset hvilken type cykel du skal have, er det vigtigt at du vælge et ordentligt kvalitetssteel. Det er selvfølgelig dyrere end hvis du vælger et af mindre god kvalitet og det kan være fristende, især hvis du kun skal køre minimal på cyklen. Men på den lange bane vil du blive langt gladere for en bedre cykel og du kan nemmere udskifte dele, når de bliver slidte. 

Flere Nyheder