Undgå algevækst og lignende med bundmaling

Skal båden være sejlklar til sommer? Så kan du med fordel sætte den på land og give den bundmaling i løbet af vinteren.

Hvorfor skal jeg male skrogets underside med bundmaling?

Når du sætter din båd på land vil du sandsynligvis lægge mærke til den store mængde af organismer og smådyr som har taget bolig på del del af din båd som befinder sig under vandlinjen. Det drejer sig især om de såkaldte bramgæs samt diverse former for skaller, snegle og alger.

Disse bør fjernes med jævne mellemrum, faktisk helst en gang om året. Det ser nemlig ikke blot grimt ud med disse vækster. De hæmmer også bådens fremdrift gennem øgning af vandmodstanden mens du sejler. Som en naturlig konsekvens heraf kan dine udgifter til brændstof stige med op imod 30% – og det er noget der kan mærkes i budgettet.

For at forhindre dette kan du male bådens underside med såkaldt bundmaling, eller antifouling som produktet også kaldes. Som regel skal der blot et enkelt lag til før din båd er effektivt beskyttet mod diverse vækster. Og det kan jo godt betale sig

Hvor kan jeg finde et godt tilbud på bundmaling?

Hos Bådbiksen kan du altid finde bundmaling i god kvalitet – og til aldeles favorable priser. Der ud over er der stort set altid tilbud på bundmaling og rense produkter fra de kendte og velansete producenter International, Nautical og Owatrol, som er særligt udvalgt til den online shop af de dygtige båd entusiaster bag Bådbiksen.

Du kan vælge imellem flere forskellige typer bundmaling afhængig af typen på dit skrog. Og hos Bådbiksen finder du også et skema som angiver mængden af bundmaling du skal bruge i henhold til din båds længde og bredde.

Du kan se de forskellige varianter af bundmaling i det store udvalg af bådudstyr på baadbiksen.dk