Kan jeg selv foretage en gulvafhøvling?

Det er vigtigt at du ikke selv forsøger dig med at udføre en gulvafhøvling. En gulvafhøvling er en noget mere invasiv procedure end en gulvafslibning, og du kan derfor risikere at udrette store skader på dit gulv hvis du selv prøver at afhøvle dette.

Den maskine, som anvendes ved afhøvling af gulve, virker ved hjælp af skarpe knivskær som er monteret på en roterende valse. Derved skrælles det øverste lag formelig af dit trægulv når du får foretaget en gulvafhøvling.

Har du ikke det rette professionelle og rutinerede håndelag kan det altså hurtigt gå galt. Og så er det ikke sikkert at dit trægulv står til at redde.

Hvem kan hjælpe mig med afhøvling af gulve i min bolig?

I stedet kan du med stor fordel bede din lokale gulvmand om at give dig et tilbud på afhøvling af gulve. Dette tilbud vil bero på en vurdering af skadernes omfang samt dit gulvs generelle sundheds tilstand og beskaffenhed.

Der skal være en vis mængde af træværkets slidlag til stede førend gulvet kan tåle en gulvafhøvling. Hvis dette er tilfældet vil din gulvmand foretage en vurdering af skadernes dybde, og på baggrund heraf bestemme hvor meget – eller hvor lidt – der skal høvles af gulvets overflade for at opnå et jævnt og ensartet resultat.

Når selve gulvafhøvlingen er overstået vil gulvet modtage en gulvafslibning som efterlader det smukt og skinnende – klar til den afsluttende efterbehandling. Også her kan du få glæde af din gulvmands store ekspertise. Du vil modtage kvalificeret rådgivning omkring dit valg af den rette efterbehandling, og vejledning vedrørende vedligeholdelse og pleje af dit nyhøvlede, nyslebne og nybehandlede gulv.

Hos DBF Gulvservice kan du altid få et gratis og uforpligtende tilbud på afhøvling af gulve – læs meget mere, og kontakt DBF Gulvservice, via hjemmesiden gulvafslibning-priser.dk