Forslag til hvad du kan gøre med overskydende stof

Når man syer, hækler, spinner eller på anden vis arbejder med stof, så sørger man ofte for at have rigeligt af det, så man ikke går ned på det undervejs.

Man planlægger sit arbejde, så man ikke skal gøre ophold undervejs og ud at hente nyt, fordi man købte eller havde for lidt. Derfor kan man sagtens risikere at sidde tilbage med mere stof, end hvad man lige havde brug for.

Den slags kan være af megen forskellige beskaffenhed, type og holdbarhed, hvorfor der er forskellige muligheder for, hvad man kan gøre ved dette ekstra stof.

Det er jo dumt bare at smide ud, og det flugter jo ikke så godt med tidens tendens med at genbruge og udnytte overskydende ting til noget andet – og måske være kreativ.

Derfor vil vi her komme med forslag til, hvad du kan gøre med det stof, som du umiddelbart ikke skal bruge til det projekt, du er færdig med.

Der er altid noget at gøre med ens stof

Som den fornuftige og besparende person, så er det jo altid en god idé, at man bare gemmer det, til hvis man skulle fortsætter på et andet arbejde senere, hvor man kan bruge det stof, så man ikke skal starte fra bunden.

Måske kan man bruge det stof til at lappe bukser og andet med. Det ser man ikke så meget af længere blive gjort, men det kan sagtens stadig gøres.

Man betragtede tidligere den slags som noget, fattige mennesker gjorde; nu er det tegn på at udnytte ressourcerne og være smart, for man ender med noget unik tøj på den måde.

Stoffet kan også bruges til en lille dug måske. En karklud. En klud til at tørre sig med. Et lille viskestykke eller måske endda som oplæg til et gardin eller lignende.

Der er mange spændende måder, man kan udnytte stoffer på.